2024.03.29. - Auguszta

Töltött tök

Hozzávalók:

1 zsenge spárgatök, 20 dkg gépsonka vagy sovány tarja, 20 dkgbesamel, 10 dkg vaj, 1 citrom, 1 csomó kapor, 1 pohár joghurt, féltubus kapros majonéz, 10 dkg aszpik, só, õrölt bors, cukor ízlésszerint
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tököt vékonyan meghámozzuk. Sóval, egy kevés cukorral, citromlével és a kaporfelével ízesített fõzõlevet készítünk. Az elõkészített tököt ebben a lébenpuhára fõzzük. Utána kiemeljük, a két végét levágjuk, és evõkanállal vagy éleskéssel a teljes magházát eltávolítjuk.

Végül lecsepegtetjük, és kihûtjük. Azismert módon jó habosra kevert könnyû sonkakrémet kÉszítünk, amellyel a tökbelsejét teljesen megtöltjük. Hûtõszekrényben kb. 3 órán át dermesztjük.

Tálaláskor nagyon éles késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egysorban vagy legyezõ alakban - a szeletek félig takarják egymást - tálrarendezzük. Olvasztott aszpikkal lefényezzük, és díszítésül minden szeletre egyfriss kaporlevelet helyezünk. A fél tubus kapros majonézt a joghurttal simárakeverjük, sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítjük. Ezt a mártástkínáljuk hozzá jól lehûtve.
Töltött tök
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!