1 zsenge spárgatök, 20 dkg gépsonka vagy sovány tarja, 20 dkgbesamel, 10 dkg vaj, 1 citrom, 1 csomó kapor, 1 pohár joghurt, féltubus kapros majonéz, 10 dkg aszpik, só, õrölt bors, cukor ízlésszerint
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Végül lecsepegtetjük, és kihûtjük. Azismert módon jó habosra kevert könnyû sonkakrémet kÉszítünk, amellyel a tökbelsejét teljesen megtöltjük. Hûtõszekrényben kb. 3 órán át dermesztjük.
Tálaláskor nagyon éles késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egysorban vagy legyezõ alakban - a szeletek félig takarják egymást - tálrarendezzük. Olvasztott aszpikkal lefényezzük, és díszítésül minden szeletre egyfriss kaporlevelet helyezünk. A fél tubus kapros majonézt a joghurttal simárakeverjük, sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítjük. Ezt a mártástkínáljuk hozzá jól lehûtve.