2024.04.19. - Emma

Gombás máj

Hozzávalók:

30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat alaposan megtisztitjuk, kis kockákra vágjuk. Zsiradékot felhevitjük és beleteszük a közepesre vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a májat, megszorjuk jó alaposan frissen örölt borsal és kakukkfûvel.

Nagy lángon folyamatos keveréssel készre piritjuk. Kiszedjük a májat és jól lecsöpögtetjük. Az igy kapott lét visszatesszük az elõzõ edénybe. Ebben kell lennie még egy kis zsiradeknak is. Erre a zsiradékra rátesszük a karikára vágott gombát és a felkarikázott porehagymát. Megsozzuk, bazalikomot is lehet neki adni és rálocsolunk egy kis szójaszószt (izles szerint).

Mikor egy kis levet ereszt megkeverjük és igy fel tudjuk kaparni a gombalével az edény aljra ragadt anyagot is. Majd megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemmel, ha kevés a leve önthetünk alá egy kis vizet. Amikor puha, tesszünk rá egy kis lisztet, amivel besüritjük. Utána jöhet rá a tejszin, majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót.

Engedjük összerottyani, hogy eltünjön a liszt ize. Ha jol dolgozutnk egy közepesen sûrû gombamártást kaptunk. Ezekután hozzákeverjük a májat és kicsit összefõzzük. Készen is van.
Gombás máj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!