2024.04.18. - Andrea, Ilma

Meggyes császármorzsa

Hozzávalók (4 személyre):

5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgákat 3 evõkanál édesítõporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evõkanál canderel édesítõporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük.

A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyõben, és két merõkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínûre sütjük, darabokra vagdossuk, és elõmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük.

A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyõben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és canderel édesítõporral.
Meggyes császármorzsa
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!