Hozzávalók:
60 dkg liszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2+1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 15 dkg baromfizsír, só tapasztalat szerint, 1 dl száraz fehér bor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az élesztõt langyos tejben kevés cukorral, kevés liszttel felfuttatjuk, majd alaposan összegyúrjuk a krumplival, liszttel, 2 tojás sárgájával, borral. Negyedórás pihentetés után megkenjük zsírral és hajtogatjuk. Összesen négyszer, negyedórás pihentetést mindig közbeiktatva.
Nyújtjuk, kiszaggatjuk (3,5 - 4 cm szaggatóval), úgy tedd a tepsibe, hogy egymáshoz érjenek. Megkenjük tojássárgájával, majd forró sütõbe téve kisütjük.
Krumplis pogácsa
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!