2024.04.20. - Tivadar

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt, 10 dkg juhtúró, 15 dkg margarin, 2 dkgélesztõ, 2 db tojássárgája, 1db egész tojás, 35-40 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, zsír, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzáadjuk a margarint, a túrót, a 2. Db. Tojássárgáját, sót, és annyi tejfölt, amennyit felvesz.

Közepes keménységû tésztát készítünk. kinyujtjuk Kb.hüvejkújnyi vastagságura és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírozott sütõlemezre tesszük a tetejét egész tojással, megkenjük, a reszelt sajtot összekeverem egy kávés kanál sóval és pirospaprikával és csipetenként a pogácsák tetejére, teszem. Elõmelegített sütõben 2250C –on 15-20 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!