2024.04.19. - Emma

Ízes bukta

Hozzávalók:

a tésztához: 600 g liszt, 25 g élesztõ, 3.5 dl tej, 2 db tojássárgája, 80 g vaj, 50 g porcukor, só, a tészta nyújtásához: 100 g liszt, a sütõforma kenéséhez: olaj, a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz, a tésztakenéshez: 1 db tojás, a tetejére: 20 g porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsízt felmelegítjük, a sütõformát vékonyan megkenjük olajjal. A gyúrt élesztõs tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel 8-10 cm-es négyzeteket vágunk a kinyújtott tésztából.

A felmelegített gyümölcsízbõl a felvágott tészta szélétõl 2 cm-re vékony csíkot spriccelünk, majd a tésztát egyenként feltekerjük, egyik oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1cm-re egymástól az elõkészített sütõ-formába helyezzük.

A formába helyezéskor figyeljünk arra, hogy a hajtott szélek alulra kerüljenek. Tetejét megkenjük felvert egész tojással, figyelve arra, hogy az oldalára ne folyjon le. A lemezre helyezett buktákat 15-20 percig utókelesztjük, majd 180 -200 fokos sütõben megsütjük. Amikor megsült, pihentetjük, majd kiszedjük, tálra rendezzük, és porcukorral megszórjuk.
Ízes bukta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!