Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gesztenyemasszát burgonyatörõn áttörjük, 10 dkg porcukorral és a 7 tojás sárgájával habosra kavarjuk. A tojás fehérjébõl 7 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, összekeverjük a gesztenyemasszával, 1/2 dl rummal, 2 cs vaníliás cukorral.Egy tortaformát vajazunk, lisztezünk, külön 5 lapot sütünk.
A tejszínt ízlés szerinti cukorral keményre verjük, kevés tejben feloldott zselatint adunk hozzá.
A kihûlt lapokat a fele tejszínhabbal megtöltjük, a másik felével bevonjuk, olvasztott csokoládéval díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!