2024.04.19. - Emma

Gyümölcsös fagylaltkehely

Hozzávalók:

30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az õszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikõrrel és hûtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban hûtsük le. A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hûtõszekrény normál részében engedjük fel.

A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hûtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.
Gyümölcsös fagylaltkehely
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!