2024.04.20. - Tivadar

Habos diós

Hozzávalók:

A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet, a cukrot, a citromhéjat, valamint a tojást és az apró darabokra szabdalt zsiradékot helyezzük a gyúródeszkára. Mindezeket dolgozzuk el egy késsel, majd gyorsan gyúrjuk össze kézzel. Ezután göngyöljük fóliába és 1 órára tegyük hideg helyre.

A tojásfehérjét verjük fel keményre. Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a csokoládéreszeléket, a fahéjat, a kakaóport, majd lazán keverjük el a felvert habbal. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. A sütõlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütõpapírral.

A tésztát kevés liszten nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Szaggassunk ki kb. 3,5 cm átmérõjû korongokat és rakjuk õket a sütõlemezre. Két teáskanál segítségével halmozzunk kis habmassza kupacokat minden egyes sütemény közepére. A sütõben kb. 15 percig süssük aranybarnára. Az omlós tésztalapnak ropogósnak kell lennie, a habos rátét viszont kissé lágyabb maradhat.
Habos diós
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!