A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojásfehérjét verjük fel keményre. Keverjük össze a cukrot, a darált diót, a csokoládéreszeléket, a fahéjat, a kakaóport, majd lazán keverjük el a felvert habbal. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. A sütõlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütõpapírral.
A tésztát kevés liszten nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Szaggassunk ki kb. 3,5 cm átmérõjû korongokat és rakjuk õket a sütõlemezre. Két teáskanál segítségével halmozzunk kis habmassza kupacokat minden egyes sütemény közepére. A sütõben kb. 15 percig süssük aranybarnára. Az omlós tésztalapnak ropogósnak kell lennie, a habos rátét viszont kissé lágyabb maradhat.