2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Granola

Hozzávalók:

6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 190°C-ra. Enyhén zsírozzuk (vajazzuk) meg a sütõlap(ok)at. Mérjük ki pontosan a lisztet. Egy közepes méretû tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a búzacsírát, a sütõport és a sót, majd tegyük félre.

Egy nagy tálban verjük habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az elõbb elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a szotyit.

Ismét alapos keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az elõkészített sütõlap(ok)ra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos aranybarna nem lesz. Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütõlap(ok)ról és hagyjuk õket kihûlni. 50 - 60 db süteményünk lesz.
Granola

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!