2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tejfölös sertésraguleves

Hozzávalók:

25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmostam, falatnyi kockákra vágtam. A hagymákat felaprítottam, a paprikát is pici darabokra vágtam. A paradicsomot felnegyedeltem, a répákat meghámoztam, felkarikáztam.

Néhány evõkanál olajon pirítani kezdtem a vöröshagymát. Kis idõ múlva hozzáadtam a zöldpaprikát is, majd a fokhagymát és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítottam õket. Utána megszórtam pirospaprikával, majd hozzáadtam a húskockákat. Kicsit megpirítottam, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntöttem kb. 2 l vízzel.

Jól megsóztam és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobtam. Kis lángon addig fõztem, míg a hús is és a zöldség is kellõen meg nem puhult. Közben kóstolgattam, sóztam. Tejföllel és citromlével ízesítve tálaltam.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!