2024.04.19. - Emma

Tejfölös gombás gombóc

Hozzávalók: 20-22 dkg liszt, 2 zsemle, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, két-két és fél dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 késhegynyi törött bors, a tálaláshoz 2 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megtisztítjuk, majd a hagymával együtt ledaráljuk. A zsemléket apró kockákra vágjuk, és 2 evõkanál olajon megpirítjuk.

Még forrón ráöntjük a tejet, és jól összekeverjük. Egy mély tálban habosra keverjük a tojásokat, megfûszerezzük, és a megmosott, összevágott petrezselyemzöldet, valamint a gombás hagymát belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a zsemlekockákat az áztató tejjel együtt.

Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos galuskatésztát kapjunk. Sós vizet forralunk, és a nedves kézzel formált nagy gombócokat óvatosan beleeresztjük. A víz folyamatosan forrjon, különben a gombócok eláznak! 20 percig kis lángon fõzzük, ezután leszûrjük, és a tejfölben megforgatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!