2024.04.19. - Emma

Spárga rákocskákkal

Hozzávalók (2 adag):

300g rák, farok nélkül, tisztítva (nagyobb fajta), 1 fej hagyma, vékonyra karikázva, 1 chili, magtalanítva és aprítva, 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva, 2 köteg zöld spárga, hosszában harmadolva-felezve, 1 ek rizsecet, 1 ek szójaszósz, 1 tk cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkapom a wokot és egy ek olajat megforrósítok benne. Beleöntöm a rákokat és addig sütöm, amíg kis rózsaszín kukacokká nem válnak. Ha megsültek, akkor egy tányérra kiöntöm. A wokot visszateszem a tûzre, újabb egy ek olajat megforrósítok benne és a hagymát megpárolom rajta.

Hozzáadom a chilit és a fokhagymát is és addig sütöm, amíg a fokhagyma illatozni kezd. Ekkor hozzáadom a spárgákat is és 3-4 percig sütöm õket együtt. Végül meglocsolom az rizsecettel, a szójaszósszal és a cukorral, összeforgatom, és hozzáteszem a félretett rákokat is. Még 1 percig pirítom õket és tálolom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!