2024.04.19. - Emma

Különleges babos rétes

Hozzávalók

4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõzõ nap beáztatott babot leszûrjük, cukros, vaníliás tejben puhára fõzzük és áttörjük. A babpürét reszelt citromhéjjal, vajjal, a tojások sárgájával simára keverjük. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját. Ezzel a töltelékkel megtöltjük az olvasztott vajjal meglocsolt réteslapokat, feltekerjük, a tetejét is megkenjük vajjal, majd szép pirosra sütjük. Felszeleteljük, és meg¬hintjük vaníliás porcukorral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!