4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja
Különleges babos rétes
Hozzávalók
4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja
Az elõzõ nap beáztatott babot leszûrjük, cukros, vaníliás tejben puhára fõzzük és áttörjük. A babpürét reszelt citromhéjjal, vajjal, a tojások sárgájával simára keverjük. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját. Ezzel a töltelékkel megtöltjük az olvasztott vajjal meglocsolt réteslapokat, feltekerjük, a tetejét is megkenjük vajjal, majd szép pirosra sütjük. Felszeleteljük, és meg¬hintjük vaníliás porcukorral.
4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja