2024.04.19. - Emma

Brokkolis csirkemell tekercs

Hozzávalók:

3 db filézett csirkemell – szeletelve, 3 nagyobb brokkoli, 50 dkg trappista sajt, 0,5 dl tejszín, 3 db tojás, kevés bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig fõzzük, amíg még ropogós marad. Szûrjük le, és hagyjuk kihûlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihûlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústûvel rögzítjük.

A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a három tojást felverjük. A hústekercseket elõször beleforgatjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba, és egy tûzálló tálba egymás mellé lerakosgatjuk õket. Ráöntjük a tejszínt, a maradék sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és alufóliával lefedjük. 180 fokon sütjük kb. 45 percig, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük. Zöldségekkel, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!