2024.03.29. - Auguszta

Vadas marha, krumpligombóccal

Hozzávalók:

1 kg marhahús, 5 szál sárgarépa, ¼ zeller, 3 fehérrépa, 2 ek mustár, almaecet, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, só, pár szem fekete bors, 2 babérlevél; Krumpligombóchoz: 1 kg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1 egész tojás, csipet só, 1 diónyi zsír
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egyben hagyott húst egy nagyobb lábasba teszem, a karikára vágott zöldséggel, az egészben hagyott hagymával, borssal, babérlevéllel együtt. Annyi vízzel öntöm fel, ami ellepi, egy kevés ecetet öntök hozzá és takarékra teszem, fedõ alatt. Így is hagyom vagy 3 órát. Ha megpuhult a hús, akkor külön tálba szedem. Kivadászom a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixgéppel összesimítom. A szószt mustárral, tejföllel kiegészítem, belefektetem a húst, hagyom, hogy átmelegedjen.

A krumplit megpucolom, kockára vágom, megfõzöm és krumplinyomóval összetöröm. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombokat gyártok belõle. Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifõzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olivaolajjal meglocsolom.
Vadas marha, krumpligombóccal
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!