2024.04.25. - Márk

Töltött gomba

Hozzávalók:

15-20 db mirelit garnéla, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4-6 db töltenivaló csiperke gomba, 1 kicsi lilahagyma, 1 szál halványító zeller (elhagyható), 15 dkg tejföl, 1 tojássárgája, vaj a tál kikenéséhez, só, õrölt bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A garnélát olvasszuk fel és töröljük szárazra. A fokhagymát aprítsuk fel, a gombát tisztítsuk meg és szárát vágjuk le. 2 ek olajban a fokhagymával süssük meg a rákot, csepegtessük meg a citromlével és vegyük ki a serpenyõbõl.

A gomba szárát aprítsuk fel. A lilahagymát és a zellert szeleteljük fel vékonyan és az aprított gombaszárral együtt tegyük az olajba, amelyben a rákot sütöttük. Süssük az olajban pár percig. Ha kihûlt, adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját, ízesítsük ízlés szerint.

Kapcsoljuk be a sütõ grillfunkcióját (200 fok). Helyezzük a gombákat egy vajjal kikent tálba. Tegyünk mindegyik gombába 3-4 (jusson a töltelék tetejére is!) garnélát és elosztva öntsük rá a krémet. Közepes fokozatú grill alatt aranybarnára sütjük (gratinírozzuk).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!