50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sajtkrémet kikevertem a tejszínnel, majd befûszereztem. Hozzáadtam a keményítõt, jól eldolgoztam, hogy csomómentes legyen. Az elõkészített fokhagymákat vékony lapokra vágtam - ha túl nagynak tûnnek a darabok, keresztben is át lehet vágni. A felaprított petrezselyemmel együtt a krémbe kevertem, s hagytam állni.
A sütõt elõmelegítettem 190 fokra, s egy sütõtepsibe papírt fektettem. A megkelt tésztát újra átgyúrtam, s hengerré formázva 8 egyenlõ részre vágtam. Kis labdákat formáltam, majd kinyújtottam bõ 1,5 cm-esre. A peremeket kialakítottam, s négyesével ráültetgettem a tepsire. A tölteléket elosztottam a lapényekben. A paradicsomokat elfeleztem és szeletekre vágtam, ezeket tettem a sajtkrémre. Végül a Taleggiot kis darabokra tépkedtem (kb. 40), hogy 5-5 darabka olvadozzon a lepényeim tetején.
Ezután kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem, s azon melegében tálaltam. Legközelebb egy paradicsomsalsát készítenék hozzá és friss salátát is el tudnék képzelni mellette.