2024.04.20. - Tivadar

Csicseriborsóleves

Hozzávalók:

12 dkg csicseriborsó (egy éjszakát áztatva), 1 kis krumpli, 1 szép szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél fej fehér hagyma, fél bio leveskocka vagy 3 dl alaplé, olívaolaj és vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csicseriborsót és a megtisztított, felkockázott krumplit feltettem fõni, annyi vízben ami bõven ellepte. A póréhagymát bevagdostam és kiöblítettem belõle a temérdek homokot, majd mindegyiket apróra vágtam. Olívaolaj és vaj keverékében puhára pároltam, pici sóval.

Az idõközben megfõtt csicseriborsó és krumpli darabokat hozzáadtam a hagymaalaphoz, majd pár perc múlva felöntöttem 3 dl forró vízzel és beletördeltem egy fél bio leveskockát - 3 dl alaplével is felönthetõ. Újabb néhány perc alatt összeforraltam, megborsoztam és ha kellett sóztam volna.

A leves felét merülõmixerrel pürésítettem, majd belekevertem a levesbe, egy utolsót forraltam rajta és tálaltam. Az eredeti parmezán sajtot felcseréltem érett Cheddar sajtra, ami egészen új távlatokat nyitott eme egyszerû étel számára. Pár tejfölpamaccsal megdíszítettem, ettõl finoman krémes és savanykás lett, egyszerûen isteni! Az élvezetek tetõzhetõek még friss péksüteménnyel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!