12 dkg csicseriborsó (egy éjszakát áztatva), 1 kis krumpli, 1 szép szál póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél fej fehér hagyma, fél bio leveskocka vagy 3 dl alaplé, olívaolaj és vaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az idõközben megfõtt csicseriborsó és krumpli darabokat hozzáadtam a hagymaalaphoz, majd pár perc múlva felöntöttem 3 dl forró vízzel és beletördeltem egy fél bio leveskockát - 3 dl alaplével is felönthetõ. Újabb néhány perc alatt összeforraltam, megborsoztam és ha kellett sóztam volna.
A leves felét merülõmixerrel pürésítettem, majd belekevertem a levesbe, egy utolsót forraltam rajta és tálaltam. Az eredeti parmezán sajtot felcseréltem érett Cheddar sajtra, ami egészen új távlatokat nyitott eme egyszerû étel számára. Pár tejfölpamaccsal megdíszítettem, ettõl finoman krémes és savanykás lett, egyszerûen isteni! Az élvezetek tetõzhetõek még friss péksüteménnyel.