2024.04.19. - Emma

Kapros cukkinileves

Hozzávalók:

40 dkg zsenge cukkini, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs.kapor, 10 dkg gépsonka, 8 ek.olivaolaj, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, 2 ek.citromlé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, de nem hámozzuk meg.Elõbb karikára, majd vékony csíkokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A kaprot felaprítjuk, a gépsonkát vékony csíkokra vágjuk.

Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk rajta a pórét, rátesszük a fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük bõ egy liter vízzel. Amikor forr, belemorzsoljuk a leveskockát, beletesszük a cukkinit, sóval, õrölt fehér borssal és a kaporral ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt is, majd egy-két perc fõzés után levesszük, nehogy a zöldség túl puha legyen. A levest citromlével ízesítjük.

A maradék olivaolajat serpenyõben felforrósítjuk, megpirítjuk benne a sonkacsíkokat és tálaláskor a leves tetejére kanalazzuk. Forrón tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!