2024.03.29. - Auguszta

Tarjaszeletek

Hozzávalók:

2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt elõmelegítem 190 fokra, kikészítek egy sütõtálat, amiben elférnek az elfelezett körték. A körtéket elfelezem, kikanyarítom a magházukat, ahova majd a vajas tölteléket teszem és az aljukat egyenesre vágom, hogy ne guruljanak el.

A vajat sóval és borssal elkeverem, majd felaprítom a (kimagozott) chilit és a fokhagymát, s ezt is a vajhoz adom. A rozmaring nagyját is a vajba szórom, csak annyit hagyok, hogy a körték tetejét kicsit megszórhassam. A körtékben elosztom a tölteléket, a tálba rendezem õket és alájuk öntöm a bort. A sütõbe tolom, ahol úgy 20-25 perc alatt megpárolódnak. Érdemes rájuk nézni, nehogy túl puhák legyenek.

Közben a hússzeleteket bedörzsölöm a mustárral, sózom és borsozom, majd felforrósított vaj-olaj (1-1 ek) keverékén megkapatom, majd közepes lángon összesen 15 perc alatt készre sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!