2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat sóval és borssal elkeverem, majd felaprítom a (kimagozott) chilit és a fokhagymát, s ezt is a vajhoz adom. A rozmaring nagyját is a vajba szórom, csak annyit hagyok, hogy a körték tetejét kicsit megszórhassam. A körtékben elosztom a tölteléket, a tálba rendezem õket és alájuk öntöm a bort. A sütõbe tolom, ahol úgy 20-25 perc alatt megpárolódnak. Érdemes rájuk nézni, nehogy túl puhák legyenek.
Közben a hússzeleteket bedörzsölöm a mustárral, sózom és borsozom, majd felforrósított vaj-olaj (1-1 ek) keverékén megkapatom, majd közepes lángon összesen 15 perc alatt készre sütöm.