2024.04.25. - Márk

Gesztenye leves

Hozzávalók:

30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A finomra vágott hagymát a vajon megfuttatom, rádobom a vékony szeletekre vágott répát, és a gesztenyét. Felöntöm a forró levessel, és lefedve addig fõzöm, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel finomra pépesítem, felöntöm a tejszínnel, és sóval, borssal, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítem. Ha kész, 2 evõkanál szarvasgomba ízû olajat keverek hozzá. A tányéron pirított kenyérkockákat szórok rá, és megcsepegtetem az olajjal. Krémes, édeskés, nagyon finom leves.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!