2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Narancsos sertésszûz

Hozzávalók:

50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, és forró olajban megpirítom, majd hozzádobom a hajszálvékony fokhagymaszeleteket, és a metéltre vágott zsálya felét. Narancslével felöntöm, és lefedve alacsony lángon puhára párolom.

Hozzáöntöm a tejszínt, és ha nagyon elfõtt alatta a szaft, még narancslével, esetleg húslevessel kiegészítem. Belarakom a narancshéjat, és a maradék zsályát, végül worcestershire szósszal ízesítem és összeforralom. Kritharakit (görög rizstészta) pirítok, hozzáadom az olajban megfuttatott rizshez, dupla térfogatú sós vízzel felöntöm, majd lefedve puhára párolom. Ha elkészült, egy evõkanál vajat teszek hozzá, és villával átforgatom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!