2024.04.16. - Csongor

Petrezselymes húsgombócok

Hozzávalók:

50 deka darálthús, 2 hagyma, 1 tojás, só, bors, 1 ek mustár, 1 db leveskocka, 2 babérlevél, 4 szem bors, 2 szem borokabogyó, 2 cikk fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 ek vaj, 1, 5 ek liszt, kevés citromlé, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kk cukor, 2 dl tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egyik hagymát apróra vágjuk és egy pici olajban megpároljuk, félrehúzzuk és hûlni hagyjuk. Amikor kihûlt a darált hússal összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a mustárt, a zsemlemorzsát (annyit, hogy jól formázható legyen) majd fûszerezzük. 14 közepes gombócot formázunk belõle, egyenként alufóliába csomagoljuk. 1 liter vízbe beledobjuk a leveskockát, a babérlevelet, a négybe vágott hagymát, a borsszemeket, a borókabogyót és a fokhagymát.

Ezt összeforraljuk majd kiveszünk 2 dl belõle és félretesszük. Ezután a maradék fõzõlébe beletesszük a gombócokat, alacsony lángon, félig lefödve 30-40 percig fõzzük. Ezután a gombócokat kiszedjük. A vajból és a lisztbõl világos rántást készítünk, óvatosan felöntjük a félretett fõzõlével, beleöntjük a kapribogyót levével együtt, az aprított zöldpetrezselymet, a tejfölt, a cukrot, egy kis citromlevet és egy kis sót. Kavargatva összeforraljuk majd beletsszük a kicsomagolt gombócokat és összemelegítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!