2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat
Paprika-savanyúság
Hozzávalók:
2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat
A hozzávalókat felforralni, a fehérhúsú paprikát 15 percig fõzni a szirupban, a piroshúsú paprikát 10 percig kell fõzni. Ahogy megfõttek, rakjuk az üvegekbe, mindig beborítani az üvegeket, míg tele nem lesznek. Amikor tele van az üveg, a forrásba levõ szirupot ráöntjük, és lezárjuk, majd szárazgõzbe dunsztoljuk.
2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat