2024.04.19. - Emma

Házi sajt

Hozzávalók:

1 l zacskós tej (nem sovány), ½ kg túró, 5 dkg vaj (nem margarin), 1 tojás, 1 mk. szódabikarbóna, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, snidling

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejet felforralom, belemorzsolom a túrót, pár percig kevergetve hagyom a tûzön, míg megjelenik a savó. Leveszem a tûzrõl, hagyom egy kicsit állni, míg teljesen szétválik túró a savótól. Ekkor egy filteres kávéfõzõ szûrõjében leszûröm, hagyom jól lecsöpögni.

Egy edényben felolvasztom a vajat, beleteszem a túrót, sózom, borsozom és lassú tûzön kevergetve addig fõzöm, míg kissé nyúlóssá nem válik. Közben beleteszem az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott snidlinget is. Leveszem a tûzrõl, beleszórom a szódabikarbónát és a tojást, jól elkeverem, és egy formába nyomkodom a masszát. Már így is jól összeáll, de hagyom teljesen kihûlni, majd a formából kiborítva is hagyom egy kicsit szikkadni a külsejét.
Házi sajt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!