2024.03.29. - Auguszta

Túrós csirkecomb

Hozzávalók:

4 db fél csirkemell, 15 dkg túró, 2-3 szál újhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 szelet bacon
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A túróba keverem a reszelt fokhagymát és a felszeletelt újhagymát, sózom, és jól összedolgozom. A csirkemelleket egy késsel óvatosan felszúrom, a tölteléket 4 felé osztom és betöltöm a résekbe. Nem kell összetûzni, mert nem folyik ki.

Ezután csak gyengén sózom, mert a szalonna is sós, és borsozom, majd körbetekerem a bacon szeletekkel. Egy kisebb tepsibe sütõpapírt teszek, és erre fektetem a húsokat. (Így nem kell sokat mosogatni, mert a tepsire nem ég rá semmi.) 200 °C-os sütõben megsütöm. Kb. fél óra elég, ha elõmelegített sütõbe teszem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!