2024.04.20. - Tivadar

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom. A sárgarépát hámozás után kockákra vágom. A petrezselyemzöldet finomra aprítom. Az olaj-vaj keveréken kissé megpirítom a sárgarépát, ráteszem a karfiolrózsákat és felöntöm a csontlével.

Ha a zöldségek megpuhultak, behabarom: A tejfölt elkeverem a liszttel, felöntöm 1-2 merõkanál forró levessel, majd visszaöntöm a levesbe. Kiforralom. Ráteszem az apróra vágott zöldpetrezselymet, utóízesítem sóval, õrölt borssal. Botmixerrel (vagy turmix gép segítségével) pürésítem a levest.

A szeletelt mandulát forró serpenyõben szárazon megpirítom, ha elég színt kapott, azonnal tányérra borítom – a serpenyõben tovább pirulna, hiába zárom el a tüzet. 2 zsemlét kockákra vágok, száraz serpenyõben vagy a sütõben szintén megpirítom. Tálalásnál a levest megszórom a pirított mandulával, pirított zsemlekockát kínálok mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!