4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, papírkendõvel szárazra törölgetjük. Vágott felükkel lefelé egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük, és kb. 15 perc alatt -180 fokra elõmelegített sütõben- félpuhára sütjük. Óvatosan, sütõlapáttal megforditjuk õket, a tetejüket egy kissé benyomjuk, rásimítjuk a paradicsomos ragut, és további kb. 20 percig sütjük. Ekkor meghintjük reszelt sajttal, majd a sajt pirulásáig visszadugjuk a sütõbe.
Tipp: a sûrített paradicsom helyett nagyszerûen használható a hámozott egész paradicsom paradicsomszószban.