2024.03.29. - Auguszta

Padlizsán pizzasütõ módra

Hozzávalók:

4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánokat megmossuk, hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, húsukat pogácsaszerûen bekockázzuk, (lehetõleg jó mélyen), besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát félfõre vágjuk, a tonhalat lecsöpögtetjük. Kevés olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, a tonhalat, a zúzott fokhagymát. Õrölt köménnyel, oreganoval, rozmaringgal, és kakukfûvel fûszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Fedõ nélkül összefõzzük, hogy elég sûrû legyen (ez maximum 1-2 perc, néha kell egy kis víz is hozzá, mert eleve olyan sûrû).

A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, papírkendõvel szárazra törölgetjük. Vágott felükkel lefelé egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük, és kb. 15 perc alatt -180 fokra elõmelegített sütõben- félpuhára sütjük. Óvatosan, sütõlapáttal megforditjuk õket, a tetejüket egy kissé benyomjuk, rásimítjuk a paradicsomos ragut, és további kb. 20 percig sütjük. Ekkor meghintjük reszelt sajttal, majd a sajt pirulásáig visszadugjuk a sütõbe.

Tipp: a sûrített paradicsom helyett nagyszerûen használható a hámozott egész paradicsom paradicsomszószban.
Padlizsán pizzasütõ módra
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!