2024.03.29. - Auguszta

Fûszeres muffin

Hozzávalók:

15 dkg csokoládé, 15 dkg szilva, 2 tojás, 10 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg liszt, 1 csomag, sütõpor, 1 teáskanál kardamom, 1 teáskanál szegfûbors, 1/2 mokkáskamnál fahéj, 1/2 mokkáskanál, gyömbér, 5 dkg porcukor, csokikukac, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A liszttel összekeverjük a zúzott fûszereket (ilyenkor -is- nagyszerû egy konyhai mozsár (a 3. képen ezt szerettem volna megörökíteni, de a márvány mozsár visszaverte a fényt...), a sütõport és a cukrot, kicsit sózzuk. A tojásokkal összekeverjük a margarint, a reszelt csokit és a zúzott szilvát, majd a két részt összevegyítjük. Kiolajozott muffinformába öntjük (vigyázva, hogy egy-egy forma csak 3/4-ig legyen), megszórjuk csokikukaccal (amit imádunk:) 180 C-s sütõbe tolva 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés végén a formában hagyjuk 5-10 percig (amúgy is forró lenne még enni), így könnyen kiszedhetõk lesznek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!