2024.03.29. - Auguszta

Zabos keksz

Hozzávalók:

2 pohár zabpehely, 2 pohár zabliszt, 1,5 pohár liszt, 1 pohár cukor, 0,5 pohár barna cukor, 20 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál gyömbérpor, 1,5 teáskanál szódabikarbón, 1 csipet só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1 pohár = 2,5 dl.

Tegyük egy tálba a margarint, majd habverõvel keverjük habzásig. Adjuk hozzá a kétféle cukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük tovább 2-3 percig. Egyenként üssük bele a tojásokat, dolgozzuk jól össze. Keverjük hozzá a liszttel összekevert szódabikarbónát, sót, majd a zabpelyhet, zablisztet, gyömbért. Alaposan keverjük össze. Egy tûzálló tálra tegyünk sütõpapírt, majd kanállal diónyi darabokban adagoljuk rá a tésztát. Ne tegyük túl sûrûn, mert sütés közben szét fognak folyni. 150 fokra elõmelegített sütõben 15-20 percig süssük. Zárt dobozban sokáig eláll.

Tipp: fahéjjal, kardamommal, õrölt szegfûszeggel is fûszerezhetjük.

Tipp: de reszelhetünk hozzá narancshéjat is.

Tipp: kevés tojáslikõr is nagyon jót tesz az ízének.
Zabos keksz
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!