2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tojásos kukoricaleves

Hozzávalók:

1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vizet felteszem a tûzre, beleteszem a húsleves kockákat, beleöntöm a kukoricakonzervet a levével együtt és a karikára vágott újhagyma nagy részét. Beledobom a chilit, ecettel, borssal, szójaszósszal ízesítem és felforralom, majd a kevés vízzel elkevert keményítõvel sûrítem.

Közben a tojásokat felverem a szezámolajjal, majd a gyöngyözõ levesbe csorgatom. Villával csak egy nagyon kicsit keverem, épphogy csak ne álljon össze egybe a tojás, hanem szép szálas legyen. Ha nagyon kevergetem, apró foszlányokra esik szét és nem lesz olyan szép, hanem sûrû, fõzelékszerû.
Tojásos kukoricaleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!