2024.04.18. - Andrea, Ilma

Paradicsomleves

Hozzávalók:

10-15 dkg darált sertéshús (bármilyen hús jó hozzá), 10-15 dkg káposzta, 10-15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 10 dkg spagetti, 1 kis paradicsompüré konzerv, majoránna, bazsalikom, só, olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát olajban megpirítom, majd a darált hússal tovább pirítom, míg a hús morzsalékos lesz. Ekkor kb. 1,5 - 2 l vizet öntök hozzá, beleteszem az apróra vágott káposztát, a karikára vágott sárgarépát, a paradicsomkonzervet, sózom, fûszerezem és lefedve addig fõzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

Ekkor beletördelem a spagettit, a petrezselymet is hozzáadom és készre fõzöm. Fõzés közben megkóstolom, és még teszek hozzá fûszert, ha nem érezni eléggé az ízét, és még vizet, ha túl sûrû lenne. A végeredmény sûrû finom leves lesz (de nem annyira paradicsomos, mint a hagyományos paradicsomleves).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!