2024.03.29. - Auguszta

Kókuszdió

Hozzávalók:

a külsejéhez: 2 evõkanál rum; 5 dkg keserû kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor; a belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor; forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez: 15 szem fél dióbél
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belõle. 15-20 percre a mélyhûtõbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.

A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belõle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.

Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hûtõszekrényben vagy mélyhûtõben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Kókuszdió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!