1,2 kg burgonya, 4 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg liszt, 8 evõkanál olaj, feketebors, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tûzön hagyva 3-4 percig folyamatosan keverjük, majd onnan lehúzva további 5 percig kavargatjuk (ha nem kavarjuk csomós lesz és összeragad!) Ezután lereszeljük a vöröshagymákat, de nagyon jó -és sokkal egyszerûbb- ha a felét reszeljük csak le, a másik felét pedig félfõre vágjuk.. 6 evõkanál olajon a reszelt és a félfõre vágott hagymákat megpirítjuk. A maradék 2 evõkanál olajba mártott evõkanállal a dödöllét tányérra szaggatjuk, az olajos hagymával óvatosan összekeverjük. Tejföllel, vagy kefírrel meglocsolva tálaljuk.
Tipp: a dödöllét a sült hagymára szaggatva és vele összekeverve is nagyszerû.
Tipp: a tejfölbe kaprot keverve nagyon finom, fûszeres hatás érhetõ el.