20 dkg csicseriborsó, 40 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 kis pohár tejföl, 2-3 db babérlevél, fûszerpaprika, bors, só
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A másik hagymát felaprítjuk, majd egy lábosban hevített zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé összepirítjuk. Belekeverjük a kevés fûszerpaprikát, majd hozzáöntjük a csicseriborsót. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi. Így fõzzük kb. 1 órán keresztül, míg a csicseriborsó teljesen megpuhul. Puhulás után hozzátesszük a tejfölt, egyet rottyantunk az egészen, majd lehúzzuk a tûzrõl. Tészta vagy nokedli (ami ugye szintén tészta;) illik hozzá.