2024.04.16. - Csongor

Szõlõs metélt

Hozzávalók:

50 dkg metélt tészta (széles), 30 dkg piros szõlõ, 3 tojás, 14 dkg cukor, 4 dkg vaj, 1 citrom, 1,5 dl tejföl, só, olaj, a tepsi szórásához zsemlemorzsa, a tálaláshoz porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát forrásban lévõ sós vízben fõzzük puhára, majd szûrjük le. A tojássárgákat a cukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával és a tejföllel keverjük simára. A leszemezett, megmosott szõlõt hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, és a tésztával együtt keverjük a tojásos masszához.

A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán forgassuk bele, úgy hogy ne törjön össze, majd töltsük kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, és 180 °C-os sütõben 40-45 perc alatt süssük pirosra. 10 percig pihentessük, majd vágjuk kockákra, és porcukorral megszórva, friss citromfûvel díszítve tálaljuk.
Szõlõs metélt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!