2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mézes-mustáros pulyka

Hozzávalók:

70 dkg pulykamell, 4 dkg vaj, 3 evõkanál mustár, 2-2 evõkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé, 1 evõkanál száraz fehérbor, 10 gerezd narancs, õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütõben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütõben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével.

A narancsgerezdekrõl a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége elõtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütõlébõl az égett részeket kidobjuk, a levet leszûrjük, és egy serpenyõbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütõben tartjuk.

A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, elõmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.
Mézes-mustáros pulyka
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!