2024.03.29. - Auguszta

Csirkehúsos torta

Hozzávalók:

1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét feldaraboljuk, kicsontozzuk. A csontot levesesfazékba tesszük az aprólékkal meg a zöldségekkel, és sóval, borssal ízesítve felforraljuk. Kislángon 1 órát fõzzük, majd leszûrjük, és állni hagyjuk. A húst a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk).

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel megszórjuk, a borral és a húslevessel meglocsoljuk, Belekeverjük az ananászt, és összefõzzük. Kivajazott tortaformába simítjuk a csirkés masszát és a szósz egy részét (csak annyit használjunk, hogy ne ázzon el a massza!). A tésztával befedjük, közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk. A leesõ tésztadarabkákból leveleket formázunk, és ezekkel a torta tetejét díszítjük. Végül a tojássárgájával megkenjük, és forró sütõben aranyszínûre sütjük. A maradék szósszal kínáljuk, melybe a megmaradt tojássárgáját is belekeverhetjük.
Csirkehúsos torta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!