2024.04.20. - Tivadar

Kardinális szelet

Hozzávalók:

8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásfehérjéket verd habbá úgy, hogy közben beleszórod a kristálycukrot. A két egész tojást a tojássárgájákkal meg a porcukorral keverd fehéredésig, add hozzá a vaníliás cukrot meg a lisztet, és alaposan dolgozd el.

Fektess a tepsire két darab 15 * 40 centis sütõpapírt. A fehér masszát töltsd csillagcsöves nyomózsákba és nyomj a papírokra hosszában 3 – 3 csíkot úgy, hogy köztük 1 – 1 ujjnyi távolság maradjon. Ezt töltsd ki a sárga masszával.

Tedd a tepsit elõmelegített sütõbe és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Fejtsd le róla a papírt, majd az alsó felüket kend meg baracklekvárral és tapaszd õket egymáshoz. Rövid ideig pihentesd, majd kétujjnyi szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot.

Én piramisszerûen csináltam.

Csináltam 2 db - 4 fehércsík közé nyomott 3 sárga csíkot. 1 db - 3 fehércsík közé nyomott 2 sárga csíkot, 1 db - 2 fehércsík közé nyomott 1 sárga csíkot és még maradt egy fehér csík a végén amit ki tudtam nyomni a zsákból. Ezeket építettem egymásra.
Kardinális szelet
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!