2024.04.19. - Emma

Epres piskóta omlett

Hozzávalók a piskótához :

6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 ek. víz

Hozzávalók a krémhez :

30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg eper
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütõport a liszttel elkeverjük

A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütõporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütõpapírra kb. 16-17 cm átmérõjû köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütõpapírról szépen le lehet húzni.

Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütõpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.
Epres piskóta omlett
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!