6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 ek. víz
Hozzávalók a krémhez :
30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg eper
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütõporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütõpapírra kb. 16-17 cm átmérõjû köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütõpapírról szépen le lehet húzni.
Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütõpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.