2024.04.25. - Márk

Tarhonyaleves

Hozzávalók:

10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kockákra vágott szalonnát süssük ki. A zsírján pirítsuk meg a tarhonyát, majd adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Folytassuk a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverjük hozzá a lecsót, szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, esetleg borsozzuk, adjuk hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.

Amikor mindez összemelegedett, öntsük fel 1,5 liter meleg vízzel, és fõzzük puhára. Tálalás elõtt megszórhatjuk még egy kis finomra vágott zellerzölddel is. A lecsó természetesen helyettesíthetõ friss zöldpaprikával és paradicsommal is.
Tarhonyaleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!