2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hamuzsák

Hozzávalók:

64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütés elõtti napon a tésztába valókat összegyúrjuk. Elõször a lisztet, a sót, a sütõport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk. A tojások sárgáját ezután fokozatosan adjuk hozzá. Összegyúrjuk, majd az adag felezéseivel 64 db kis golyót formálunk, amit a másnapi sütésig lefedve hûtõbe teszünk.

A tojásfehérjékbõl habot verünk, belekeverjük a porcukrot és a darált diót. Az elõzõleg elkészített golyócskákat réteslap vékonyságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1 evõkanál tölteléket teszünk, és a tészta két végét egyszerûen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott fele kerül a sütõlapra, amit olajos szalvétával végigtörlünk. 190 fokos sütõben aranysárgára sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
Hamuzsák
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!