2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rák csilipaprikával

Hozzávalók:

1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Töröljük meg a rákot, és sózzuk be. Tegyük az olajat egy nagy serpenyõbe, ha az olaj forró, adjuk hozzá a cseresznyepaprikát és a rákot, pirítsuk 1 percig. Rakjuk hozzá a gyömbérreszeléket, a fokhagymát és a zöldhagymát, és pirítsuk tovább, öntsük hozzá az összes többi megmaradt hozzávalót. Addig fõzzük, amíg a víz el nem párolog. Rizzsel tálaljuk melegített pecsenyéstálon.
Rák csilipaprikával
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!