2024.04.20. - Tivadar

Paradicsommal, gombával sült lepényhal

Hozzávalók:

2 közepes egész lepényhal, 2 fej hagyma, 1 citrom, 4-5 paradicsom, 4 paprika, 25 dkg apró erdei gomba, zsálya, só, bors, kevés liszt, 4 ek. joghurt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lepényhalakat megmossuk, bõrõs oldalát lekaparjuk és keresztben filézés szerûen bevágjuk. Aztán óvatosan leválasztjuk a húst a gerincrõl, majd széthajtjuk. Citromos, olivás, halfûszeres bedörzsölés szükséges, majd hagyjuk hûtõben állni. Addig karikákra szeleteljük a paprikát, paradicsomot, és a hagymá, felezzük a gombát.

A halat széthajtjuk, egyenként 2-2 ek joghurtot kenünk bele, megtöltjük a hagyma és paradicsomkarikákkal, megszórjuk zsályával, borssal, visszahajtjuk, kevés lisztet szórunk a bõrére.

Kis lábosban kevés olajon megpároljuk a felkarikázott paprikát és felezett gombát, sóval, borssal, rozmaringgal fûszerezzük, majd a vajjal kikent, olivás tepsibe rakott hal köré halmozzuk. Elõször fólia alatt, 180 fokon, késõbb a fóliát levéve 200 fokon sütjük készre.
Paradicsommal, gombával sült lepényhal
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!