2024.04.25. - Márk

Marokkói csirke

Hozzávalók:

2 csirkemell feldarabolva, 1 evõkanál méz, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 fej nagyobb hagyma, 2 citrom leve, só, 1 marék mazsola, 1 marék aszalt szilva, olaj a tajine kikenéséhez, 1 dl víz, 1 dl muskotályos fehérbor



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A feldarabolt csirkemellet, és a cikkekre szelt hagymákat 1-2 órával a sütés elõtt besózom, és a kiolajozott tajinba fektetem. A felsõ felüket mézzel vékonyan megkenem. A citromok kicsavart levét, a vizet és a bort összekeverem, beleteszem a megtört fokhagymagerezdeket, a mazsolát és az aszalt szilvát. Ráöntöm a csirkékre.

Alufóliával lefedem, hûtõbe teszem, és hagyom, hogy picit átjárja a páclé. A tajine tetejét rátéve, az alatt sütöm, közben gyakran locsolom a saját levével, egyszer félidõben meg is kevergetem. Ha a levét elsülné, pici vízzel pótlom. Mikor puha-omlós a csibénk, erõsebb hõfokon addig sütöm, míg szép piros-ropogós lesz. Zöldséges kuszkusszal tálalom.
Marokkói csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!