2024.03.29. - Auguszta

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt megmossuk, lecsurgatjuk és héjastól sütõbe tesszük. Lassú tûzön kb. 20 percig sütjük, miközben néhányszor megforgatjuk.

Ezt követõen fa- vagy mûanyagkéssel meghámozzuk, és a belsejét kikaparjuk. Ezt a padlizsánhúst összezúzzuk, belekeverjük a citromlevet, 2 evõkanál olajat és a nagyon finomra darált szezámmagot. A krémszerû pépbe beletesszük a nagyon apróra vágott fokhagymát és megsózzuk. Tálba helyezve, ízlés szerint petrezselyemzölddel díszítjük, a maradék olajat a tetejére öntjük és felszolgáljuk.
Padlizsánkrém

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!