1 kis fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 csipetnyi õrölt paprika, 1 evõkanál citromlé, 2 evõkanál narancslé, 4 evõkanál olívaolaj, só
Karfiolsaláta
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 csipetnyi õrölt paprika, 1 evõkanál citromlé, 2 evõkanál narancslé, 4 evõkanál olívaolaj, só
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük szét, a sárgarépát lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk. Mártást készítünk õrölt köménymagból, paprikából, fokhagymából, citromlébõl, narancslébõl és kevés sóból. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A karfiolt és a sárgarépát a tálaló tálra tesszük, a mártással ízesítjük és felszolgáljuk.
Karfiolsaláta
1 kis fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 csipetnyi õrölt paprika, 1 evõkanál citromlé, 2 evõkanál narancslé, 4 evõkanál olívaolaj, só