2024.04.19. - Emma

Sólet

Hozzávalók:

10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot egy napig, a hántolt árpát fél napig hideg vízben áztatjuk. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát vajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a húst, meghintjük paprikával, beletesszük a babért, a meghámozott, megtisztított és feldarabolt zöldségeket, végül a hántolt árpát és a babot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.


Megsózzuk és lassú tûzön fedõ alatt kb. 3 óráig fõzzük. A tojásokat keményre fõzzük.
A megfõtt húst lecsurgatjuk, felszeleteljük, a csontokat eltávolítjuk és visszatesszük a fazékba. Beletesszük a megtisztított keménytojásokat is, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Sólet
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!