2024.03.29. - Auguszta

Spenótos-surimis rizottó

Hozzávalók:

40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a curryt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a szójaszószt. Borsozzuk, majd a julienne-re vágott répával gazdagítjuk. A felvert tojást belekeverjük, és hozzáadjuk a kis karikákra szelt surimit. Beletesszük a kifõtt rizst, átkeverjük, hogy az ízek összekeveredjenek, végül a metélt spenótot hozzádobjuk. Átkeverjük, majd lehúzzuk a tûzrõl. Forrón tálaljuk. Hideg menta taával fogyasztjuk.
Spenótos-surimis rizottó
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!